Следвайте Гласове в Лидерите на Европейския съюз се опитаха да потърсят

...
Следвайте Гласове в Лидерите на Европейския съюз се опитаха да потърсят
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС се опитват да противодействат на САЩ и да избегнат търговска война

Следвайте " Гласове " в 
Лидерите на Европейския съюз се пробваха да потърсят способи да противодействат на Съединени американски щати по отношение на новия им проект за зелени технологии, който съгласно тях основава несправедливи дискриминационни условия по отношение на най-хубавия в света съдружник на Вашингтон. Те настояха за същите отстъпки като имащите право на свободна търговия американски сътрудници Канада и Мексико, съобщи АП.

Лидерите на 27-те страни членки та Европейски Съюз показаха своята решителност да пристъпят към свои лични проекти за стимулиране в този бранш. " Ние от европейска страна също би трябвало да действаме, с цел да подсигуряваме, че Европейският съюз ще резервира водачеството си при чистите технологии ", сподели ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.
Според блока Законът за понижаване на инфлацията на Съединени американски щати незаслужено изключва от доходоносния американски пазар дълготраен другар и излишно разхищава дотации и размахва метода " създадено в Америка ", което не вещае нищо положително за европейците.
" Вярвам в здравите правила на играта, когато има обективна конкуренция и всеки приема разпоредбите ", сподели френският президент Еманюел Макрон. " Почти несъмнено е, че американският Закон за понижаване на инфлацията е несъответстващ със Световната комерсиална организация и нейните правила ", сподели той.

" Искам да защитя работните места и промишлеността в Европа ", сподели Макрон.
Френският президент сподели, че Съединени американски щати са решили да подкрепят значително своя бранш на чистите технологии в опит да защитят работните места и плановете на американска земя.
Макрон уточни за образец зеления водород, употребен за произвеждане на стомана, като се аргументира, че този промишлен бранш е четири или пет пъти повече субсидиран в Съединени американски щати, в сравнение с в Европа. " Вследствие на това хора, които се интересуват единствено от пазара и дотациите, няма повече да стартират планове в Европа ", сподели той.
Европейски Съюз и Съединени американски щати нямат съглашение за свободна търговия и тъкмо това Европейският съюз мисли, че би трябвало да получи.
" Искаме да беседваме със Съединените щати за Закона за понижаване на инфлацията, с цел да получим отстъпки като Канада и Мексико ", сподели домакинът на срещата, ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.
" Ние в Европа в действителност се намираме в миг, в който рискуваме да бъдем деиндустриализирани ", сподели белгийският министър председател Александер де Кро, като насочи апел за общ проект на Европейски Съюз, който да държи локалните компании отпред на зелените технологии, които до 2050 година да трансфорат Европейския съюз във въглеродно безпристрастен.
Без подобен изчерпателен за Европейски Съюз проект " ние просто ще се конкурираме едни с други, до момента в който Съединени американски щати ще избягат с всичко ", сподели Де Кро.
Борбата на Европейски Съюз да създаде стратегически капиталов проект се появи на фокус поради капиталовия проект, възлизащ на стойност от 369 милиарда $, на президента Байдън.
Лидерите на Европейски Съюз от дълго време гледат на новата администрация след избирането на Байдън като на вододел след четирите години на президентството на Доналд Тръмп, по време на което трансатлантическите връзки непрекъснато се влошаваха, отбелязва АП.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
 
 
15 Дек 202269115 Дек 202221515 Дек 2022184215 Дек 202231615 Дек 2022101215 Дек 2022193КоментариПешо16 Дек 2022 6:46ч.
" Лидерите на Европейски Съюз " ми наподобяват на многомерен з@дник в н-пространство. От където и да им пристигна те са в вярна позиция за вдишване.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани14 Дек 202232609 Дек 202271108 Дек 202291224 Sep 20223421
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР